Alla inlägg under januari 2009

Av Ulrica Petersson - 19 januari 2009 17:30

som har blivit sjukt här så nu ligger alla 3 å ja kan säga att ja känner mig inte så pigg heller men ingen feber än i allafall.. få hålla tummarna att ja klarar mig till helgen. vill ju jobba på torsdag..
nu är gubben å handlar lite . barnen vill ha kräm och mjölk. M å T vill ju inte ha nån vanlig mat å ja ä inte heller så sugen så ja tänka ta mig lite varmmackor istället. så det blir bara gubben å J som ska äta så de kör på makaroner å köttbullar i dag. imon kommer det pengar det lär behövas ska ja säga. måste köpa hem lite mat då det ä tomt i frysen för ovanlighetens skull... så nu har man rensat den. ska se om ja kan frosta ur den här uppe så ja få bara ha den i källaren så länge.. ska se om ja kan ta upp jordubbar som finns i frysen i källaren kan va rätt gött att äta men det få bli imon. inte ikväll... ä så himla sugen på jordnötter så det fick gubben order om att köpa hem. lillan vill ha chips så han skulle köpa det oxå..
imon måste ja ringa vårdcentralen å be dem fixa recept på hostmedicin å lillans kruppmedicin den är slut här. hon får ju lite släng av det när hon ä sjuk... ha så ja klarar mig inatt om det skulle behövas... fick höra nu att det är 6 barn med J som är sjuka i hennes klass + deras fröken. i M s klass ä det hon å 1 till... men som sagt så lär det bli fler..
nähä nu ska ja päsa i sängen en stund känner ja vill bara krypa ner under mitt termotäcke...

Av Ulrica Petersson - 19 januari 2009 11:30

jaha då var det måndag igen. lillan är fortfarande jätte dålig men J börjar piggna till nu. vi andra har klarat oss änså länge men man vet aldrig. kunde ha fått jobba ikväll men som att ja inte har nån som kan hjälpa mig med barnen så fick ja tacka nej.
sitter här nu å väntar på att gubben ska komma hem på lunch. har varit ute å skottat oxå attan va tungt det va. tala om blöt snö..
annars blir det inte så möe att göra idag. ska se om ja kan springa ner å köra en maskin med tvätt. kan va ganska gött..
idag har ja fått en bokning på ett party så himla roligt att få det. ska se om ja kan få in fler. har några som ja ska fråga ..
men som sagt så hoppas ja på att de vill... nu ska ja sätta lite fart här

Av Ulrica Petersson - 18 januari 2009 19:45

attan va klockan går fort. nu ligger 2 av tjejerna i sängen å ska sova. den stora tjejen ska bara in i duschen å sen ska hon sova.. ja ska me in i duschen å gubben med. han få vänta till sist då han inte ha lika långt hår på huvudet som en annan...
imon ska ja ringa till Js skola å säga att hon ä sjuk. å sen ska ja ringa dagis å säga till att de kan ringa när magsjukan ä över för lillan kommer inte innan dess. vill ju inte ut sätta svägerksan å bebben som snart kommer..
skit va ja ä trött. men som sagt så ä ja det vid denna tiden men inte kan ja sova för det på nätterna inatt somnade ja efter halv 3. men ja sov till 10 oxå sen. så det ä lite dumt av mig med. men ja går upp på vardagarna vid 7 å somnar inte förren vid halv 2 ändå..
nähä nu ska ja se till att M kommer i duschen så att vi andra kan duscha med...

Av Ulrica Petersson - 18 januari 2009 16:45

det ä så hemskt att stå hjälplös brevid när änns bar är sjuka.. lillan har druckit 2 glas med juice å cola, ätit en isglass å 2 pommes. kan inte äta säger hon har ont i halsen. J har druckit 3 glas med vatten å juice ätit en pytteliten bit pizza. de ä värkligen inte pigga. vid kvart i 4 hade lillan 39,5 i feber å J hade 39,3 tog även på J vid kvart i 1 å då hade hon 39,2. ska snart ge dem en ny dos med febernersättande å se om det går att få ner febern lite till sen blir det te att väcka dem rumt 10 för att få i dem det sista inför natten så att de sover utan att yra...
M har mindre ont i foten idag . funkar med lindningen å alvedonen. så imon på gympan få hon ha foten lindad å så få hennes fröken el så skolsköterksan linda om det efter duschen...
nu ska ja kypa ner hos lillan hon vill så gärna ha lite sällskap

Av Ulrica Petersson - 18 januari 2009 12:15

har även lilla T fått nu. ligger helt utslagen i våran säng å sover. hon hade 38,7 i feber nu vid 11:20. vid 10 hade hon ingen feber alls den bara kom pang bom. J hade 40 vid 11:10. hon sover som en gris här på soffan. ska ta om tempen på henne om en halv timme hon har fått ipren istället för alvedon då alvedonen inte tog ner febern i går. så nu få vi se om det hjälper med ipren i stället...
M ä å träna innebandy få se hur det funkar idag. hon hade lite ont när hon kom hem efter matchen igår men det försvann sen lite smått i bland. nu ä foten lindad så vi få se hur det ä när hon kommer hem..
gubben måste iväg å köpa hem coca cola till våra sjuklingar. få se om vi ska köpa chips med. har popcon hemma de lär nog behöva salt så de dricker möe...  J va på toa 2 gånger i går så man tvingar ju i henne dricka. T ha ja satt på blöja för hon höll ju på att bli uttorkad i somras då hon hade uvi å knappt drack. så ja vill ha stenkolla på henne så det inte blir så igen.
sitter nu å tjötar med mia på msn oxå. ska se om ja kan dricka mitt kaffe innan det blir kallt kände att det ä på gränsen till att kunnas dricka...
imon ska M till skolan om hon inte får influensan här å gubben ska te jobbet. få hålla tummarna att han å ja klarar oss. för det ä inte samma som han hade innan jul. då hade han ju bara feber. fy känns hemskt att behöva väcka J här så gött som hon sover måste ta å kolla till lillan oxå....

Av Ulrica Petersson - 17 januari 2009 19:00

börjar körslaget ska bli roligt att se vem som få lämna ikväll.. hoppas att det blir maguns som åker ikväll... Js feber värkar inte gå ner av alvedonen å hon ä jätte trött så hon lär aldrig orka se körslaget ikväll men så ä det när man ä sjuk..

det hade gått bra på innebandymatchen första vann de å den andra förlorade de. de spelar ju i poolspel. Ms fot hade varit tejpad men som att det va många spelare borta så fick hon tyvärr spela rätt möe så hon har ganska ont nu så det ä alvedon å lindad fot som gäller få se om hon ä bättre imon annars måste ja ringa till vårdcentralen på måndag så att hon få komma dit. risken ä stor att hon blir skickad till eksjö på röntgen oxå..

nu ä det bråka här. M gnäller å skäller på J som ä snäll å hjälper henne med ett spel på datorn men nu vatt J så sur så hon vägrar att hjälpa M å det förstår ja med tanke på att hon bara på skäll... skulle ha gjort lika dant..

Av Ulrica Petersson - 17 januari 2009 16:30

nu har J börjat hosta med. inte så himla roligt rena torr hostan hon har. tycker så synd om henne där hon ligger på soffan under täcket å fryser. fullt på klädd å ett stort täcke över sig å alvedon i kroppen å ändå fryser hon. få se om ja kan få i henne lite tacos sen men inte troligt... skulle behövt lite kräm eller nyponsoppa.. men som sagt så ä gubben i sävsjö å ha andra med sig i bilen så han kan inte åka ner till netto heller som att de andra vill hem. å här stänger dem vid 5 å då ha han inte kommit hem. så ja vet inte hur ja ska göra. få se om gubben kan springa in å köpa annars få hon försöka få i sig filmjölk för det ha vi hemma... men ja kan tänka mig att hon få i sig lite tacofärs i allafall även om hon inte äter nått pitabröd så gör det ju inget..
ska dricka lite kaffe nu känner att ja börja frysa me å sen ska ja ner å byta tvätt i maskinen. har 3 maskiner kvar att köra men ja få inte allt så vi få köra lite imon med...

Av Ulrica Petersson - 17 januari 2009 13:30

jaha då så kan man skriva här nu då. gick ju inte att logga in innan. J är sjuk har feber å influensan går ju i hennes klass. å M har åkt i väg på innebandymatch. de få tejpa hennes fot å så få hon spela om hon måste annars sitter hon på bänken.. så nu sitter man här hemma med 2 barn å så ska ja tvätta, snart dax att byta tvätten i maskinen. tvättar ett täcke nu så få det bli en maskin med handdukar sen.
ä ganska trött idag men som sagt så ä ja ju det varje dag. fattar inte det. ska ta å sätta på lite kaffe sen tänka ja. ska bli gött med en kopp..
sen ska man inte göra så möe.. ska glo på tv ikväll bara slappa. funderar på att ta mig en cider men ja vet inte.. få väl se ikväll ska ju äta taco när de kommer hem från matchen. den ä väl slut till 5 hoppas ja. sen så blir det mumma. å bara slappa..
nähä nu ska ja kolla vidare här på nätet

Presentation

Livet med Ullizz

Fråga mig

0 besvarade frågor

Besökare

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards